Suikervrije vegan muffins met bosbessen

Gisteren had ik opeens ‘bakdrang’. Ik weet niet of het woord bestaat, maar ik weet zeker dat er mensen zijn die dit herkennen. Ik had het gevoel dat ik iets móest bakken, en het liefst ook iets gezonds. Omdat dit idee vrij plots ontstond, besloot ik iets te bakken met de ingrediënten die ik al in huis had. Mijn bakdrang resulteerde in deze suiker- olie- en glutenvrije vegan muffins met bosbessen, en het resultaat mag er zijn!

De muffins hebben een rijke, graanachtige smaak door de combinatie van haver- en boekweitmeel. Omdat ik voor deze muffins geen suiker wilde gebruiken, heb ik suikervrije appelmoes, kokos en bosbessen door het beslag gedaan. Lekker!

Of je nu op zoek bent naar gezonde recepten omdat je dit jaar gezonder wilt eten of omdat je gewoon eens iets anders wilt proberen, deze vegan muffins met bosbessen valt hoe dan ook in de smaak!

 

Het recept voor 12 muffins
 • 200 milliliter + 2 eetlepels sojamelk
 • 1 theelepel appelciderazijn
 • 180 gram havermeel*
 • 70 gram boekweitmeel
 • 1/4 theelepel baking soda
 • 2 1/2 theelepel bakpoeder
 • 1/2 eetlepel speculaaskruiden
 • 1 eetlepel kaneel
 • 1/2 theelepel zout
 • 2 eetlepels gemalen kokos
 • 70 gram suikervrije appelmoes zonder stukjes
 • 125 gram (diepvries)bosbessen

*Dit maak je gemakkelijk zelf door havervlokken fijn te malen in de blender.

Bereidingswijze:
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Meng de azijn met de sojamelk en zet dit apart.
 3. Meng de droge ingrediënten (havermeel t/m kokos) met elkaar in een kom.
 4. Roer de appelmoes er vervolgens doorheen.*
 5. Spatel de bosbessen er voorzichtig door.
 6. Verdeel het beslag over een ingevette muffinvorm voor 12 muffins.
 7. Bak de muffins 20 minuten op 180 graden.

*Het beslag hoort niet zo dun te zijn als cakebeslag, maar het moet wel goed door te roeren zijn. Is dit niet het geval, voeg dan nog een klein beetje sojamelk toe.Bak jij wel eens suikervrije baksels? En ga jij dit recept maken? Ik ben benieuwd!

Posts created 10

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven