Limoen-kokoscake met frambozen

 

Hoe leuk ik het ook vind om hartige recepten of hoofdgerechten te bedenken, het maken van zoete baksels is en blijft mijn favoriete bezigheid. Zeker wanneer ik een middag in de keuken heb gestaan, het nieuwe baksel proef en niet anders dan blij kan zijn met het eindresultaat. Ik beloof jullie dan ook dat het recept voor deze vegan limoen-kokoscake met frambozen die ik vandaag met jullie deel, jullie niet teleur zal stellen. Beloofd.

Limoen is een van de ingrediënten die ik niet vaak gebruik. Ik weet eerlijk gezegd vaak niet zo goed wat ik er mee aan moet, en als ik het dan eenmaal in huis heb, dan blijft het er maar liggen. Toen mijn vriend een curry had gemaakt met limoen en een netje met meerdere limoenen had gekocht, bleven er twee over. Ik vond het zonde om ze (weer) weg te gooien en besloot mijn ‘bakbrein’ aan het werk te zetten.

Wanneer ik denk aan limoen, denk ik aan exotisch. En wat past er beter bij een exotisch recept dan kokos? Ik besloot deze twee ingrediënten te combineren en er dit cakerecept mee te maken. Om de cake net iets meer smaak te geven en er een kleurrijke ‘twist’ aan te geven, heb ik verse frambozen toegevoegd. Deze limoen-kokoscake met frambozen is zoet, fris en ook nog eens makkelijk te maken! Klinkt goed, toch?

 

Het recept voor  1 cake:
Het cakebeslag:
 • 240 ml sojamelk
 • 1 theelepel appelazijn
 • 260 gram bloem
 • 2 ½ theelepel bakpoeder
 • ¼ theelepel baking soda
 • ½ theelepel zout
 • 135 gram witte basterdsuiker
 • 80 gram zonnebloemolie
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 5 eetlepels geraspte kokos
 • Sap van 1 uitgeperste limoen
 • 125 gram (verse) frambozen
Het glazuur:
 • Sap van 1 uitgeperste limoen
 • 100 gram poedersuiker
 • Rasp van 1 limoen
Bereidingswijze:
 • Verwarm de oven voor op 190 graden.
 • Mix de sojamelk met de appelazijn in een kommetje en zet dit apart.
 • Meng de bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een grote kom.
 • Meng de zonnebloemolie, vanille extract, limoensap en suiker in een kommetje en roer dit goed door. Voeg vervolgens het sojamelkmengsel toe.
 • Roer het bloemmengsel door de natte ingrediënten, en roer totdat het een glad geheel wordt.
 • Schep de kokosrasp door het beslag. Spatel dan voorzichtig de frambozen erdoor.
 • Schenk het beslag in een ingevette cakevorm.
 • Bak 40-45 minuten in de oven, totdat een satéprikker schoon uit het midden komt.
 • Laat de cake even afkoelen op een rooster.
 • Meng de ingrediënten voor het glazuur en giet dit over de cake. Laat de cake verder afkoelen.

Maak jij wel eens recepten met limoen? En ga jij deze cake maken?

 

Posts created 10

Eén gedachte over “Limoen-kokoscake met frambozen

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven