De beste vegan appel-kaneelcake

 

HET IS FEEST! Vanaf deze week blog ik vanaf mijn eigen domein, wat betekent dat plantaartjes.nl nu officieel mijn eigen website is. Om dit te vieren deel ik vandaag met jullie dit heerlijke recept voor mijn vegan appel-kaneelcake. En zoals jullie lezen durf ik dit recept zelfs ‘de beste vegan appel-kaneelcake’ te noemen.’

De cake is zacht van binnen en heel luchtig. Hierdoor is het niet van een traditionele cake met boter en eieren te onderscheiden. De cake rijst als een traditionele cake, ruikt als een traditionele cake en smaakt als een traditionele cake. De ‘swirl’ van kaneelsuiker en appel maakt het net wat luxer dan de standaard cake, waardoor het een leuke traktatie is voor speciale gelegenheden.

Dit recept was een experiment, maar toen ik de cake samen met mijn vriend proefde en hij de woorden ‘goddelijk’ sprak, wist ik dat ik iets goed had gedaan. :) 

 

Dit recept is perfect voor knusse herst- of winteravonden, wanneer je lekker met een dekentje op de bank zit. Daarom vind ik dit een heerlijk recept nu de herfst weer in aantocht is. De warme smaken van kaneel en appel maken zelfs de koudste of meest stormachtige dagen weer goed. En weet je wat er nog meer fijn is aan dit recept? Je hebt weinig ingrediënten nodig en alles is in de supermarkt te koop!

 

Het recept voor 1 vegan appel-kaneelcake:
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 240ml sojamelk
  • 1 theelepel appelazijn
  • 260 gram bloem
  • 2 ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baking soda
  • ½ theelepel zout
  • 135 gram kristalsuiker
  • 80 gram zonnebloemolie
  • 1 ½ theelepel vanille extract
  • 1 grote appel, geschild en in blokjes
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Meng de kaneel met de bruine basterdsuiker in een kommetje en zet apart.
  • Mix de sojamelk met de appelazijn in een ander kommetje en zet ook dit apart.
  • Meng (in een grote kom) de bloem, bakpoeder, baking soda en zout en zet apart.
  • Meng de zonnebloemolie, vanille extract en suiker in een kom. Roer dit goed door. Voeg het sojamelkmengsel toe. Roer het bloemmengsel hierdoor, en roer totdat het één glad geheel wordt.
  • Schenk de helft van het beslag in een ingevette cakevorm. Voeg de helft van de appels en de helft van de kaneelsuiker toe. Druk dit lichtjes aan.
  • Schenk de andere helft van het beslag hier overheen. Bedek met de resterende appels en kaneelsuiker. Druk weer licht aan. ‘Swirl’ het suikermengsel door de appels met een satéprikker, je vingers 😉 of een lepel.
  • Bak 40-45 minuten in de oven, totdat een satéprikker schoon uit het midden komt.

 

Wat zijn jouw favoriete (herfst)bakrecepten? En ga jij deze cake maken?

Liefs, Ashley

Posts created 11

6 gedachten over “De beste vegan appel-kaneelcake

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: